Пошук

Вибудовуємо політику відкритого діалогу з бізнесом

Дата: 17.04.2024 08:42
Кількість переглядів: 56

16 квітня відбулася зустріч селищного голови, представників селищної ради, центру зайнятості та податкової інспекції із підприємцями громади.

Бізнес, попри воєнний стан і складні для усіх часи, працює, активно волонтерить, допомагає ЗСУ і сплачує податки. Однак, сплачують їх не всі. За проведеним аналізом відділом економічного розвитку та регуляторної політики селищної ради, показники несплати податків до бюджету дійсно катастрофічні. До прикладу, 96% підприємців офіційно «показують» дохід, менший 200 грн/день. Є і ті, хто заробляє 1 грн/день. Розуміємо, що при таких критично низьких цифрах бізнес існувати фактично не може. Але існує, бо працює «в тіні». Крім того, маємо проблему із акцизним податком та видачею фіскальних чеків на підакцизну продукцію. Є, звичайно, відповідальні платники податків, які дійсно сплачують усе, як треба. Проте, таких одиниці. Тож, цю ситуацію треба покращувати усім спільно.

Представники Рівненського обласного центру зайнятості детально розповіли про мікрогранти, в отриманні яких Рокитнівська громада є однією з лідерів області. Також наголосили на можливості отримання компенсації від держави за облаштування робочого місця особі з інвалідністю та ВПО. Підприємці, які вже отримали гранти на власну справу, поділилися враженнями від співпраці з центром зайнятості.

Начальник податкової надала інформацію щодо сплати податків.

Приємно, що на зустріч прийшла велика кількість зацікавлених та активних жителів, які здійснюють підприємницьку діяльність на території громади. Результат нашої спільної роботи з бізнесом для розвитку громади точно буде, якщо працюватимемо злагоджено і дружньо!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора