Пошук

Крупенко Іван Йосипович

Дата: 29.12.2023 13:37
Кількість переглядів: 64

 

Крупенко Іван Йосипович народився 21 травня 1973 року у селі Кисоричі, колишнього Рокитнівського, нині Сарненського району Рівненської області. У сім`ї був найменшим, мав ще одну сестру і два брати. 

Закінчив 9 класів Кисорицької ЗОШ. Зі слів однокласників та учителів він навчався на середньому рівні, улюбленим предметом була історія. Після закінчення школи, навчався у Дубровицькому професійно-технічному училищі на водія. Навчання тривало 1 рік. 

У 1991 році відбувся призов до армії, у якій служив 2 роки. У 1993 році звільнився від військової служби в армії і пішов працювати в колгосп, у якому пропрацював до 2000 року. 

Одружився Іван Йосипович в 1996 році. У цьому ж році народилась донька, та ще пізніше народилось два сина. 

Трохи працював у Житомирській області на заводі по виготовленню пам`ятників. Тривалий час не мав офіційної роботи, підпрацьовував різноробочим. Колеги відгукувалися про Івана, як про хорошу людину, яка завжди була готова допомогти. 

Коли почалась війна, був готовий одразу ж піти захищати свою Батьківщину, говорив: «я вже трохи пожив і можу йти воювати, мені є заради кого». 

26 січня 2023 року його разом із зятем призвали на військову службу. Три місяці він проходив навчання на водія-механіка. У травні, цього ж року виїхав на перше бойове завдання на Запорізький напрямок, де через короткий проміжок часу втратив дуже багато побратимів, у тому числі і свого зятя. Окрім того, отримав контузію. 

Після цих жахливих подій був переведений на Бахмутський напрямок, де чергував в окопах. Загинув під час ворожого обстрілу 16 грудня 2023 року. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора