Пошук

Роз’яснення щодо розробки, затвердження та виконання місцевих цільових програм Рокитнівської селищної ради

Дата: 31.10.2023 14:45
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Рокитнівська селищна рада повідомляє, що у відповідності до Порядку розроблення місцевих цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затвердженого рішенням Рокитнівської селищної ради від 10 лютого 2023 року 3178 «Про затвердження Порядку розроблення місцевих цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання» місцева цільова програма (далі Програма) це сукупність взаємопов'язаних напрямів і заходів, узгоджених за строками та ресурсним забезпеченням з усіма задіяними виконавцями, спрямованих на розв'язання найактуальніших проблем розвитку територіальної громади, окремих галузей економіки та соціально-культурної сфери громади, реалізація яких здійснюється за рахунок коштів бюджету Рокитнівської селищної територіальної громади, обласного бюджету, державного бюджету та інших залучених коштів.

                    Підставами для розроблення Програми є:

-  існування проблеми на рівні громади, розв’язання якої потребує залучення бюджетних кошів, координації спільних дій органів місцевого самоврядування,  підприємств, установ та організацій територіальної громади;

- наявність можливості для забезпечення виконання заходів Програми: фінансових ресурсів коштів  бюджету територіальної громади  та інших джерел, матеріально-технічних і трудових ресурсів.

Підготовка проєкту Програми здійснюється виконавчими органами, структурними підрозділами Рокитнівської селищної ради самостійно або спільно із підприємствами, установами та організаціями, які зацікавлені у прийнятті та реалізації Програми.

 Проєкт Програми повинен містити такі розділи:

- паспорт Програми;

- визначення проблеми, на розв'язання якої спрямована Програма;

- визначення мети Програми;

   - перелік завдань і заходів Програми;

   - обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування, строки виконання Програми, а також виконавці;

- координація та контроль за ходом виконання Програми.

Підготовлений проєкт Програми подається розробником Програми до відділу економічного розвитку та регуляторної політики селищної ради для проведення експертизи відповідності розробленого проєкту Програми вимогам даного Порядку. Фінансовий відділ селищної ради здійснює експертизу проєкту Програми в частині можливості фінансування завдань та заходів Програми за рахунок коштів бюджету територіальної громади.

Після затвердження Рокитнівською селищною радою Програми, головний розпорядник коштів у терміни, встановлені фінансовим відділом Рокитнівської  селищної ради для подання бюджетних запитів на наступний бюджетний період, включає до них обсяги видатків на реалізацію завдань Програми, джерелом фінансування яких визначені кошти бюджету громади.

Фінансовий відділ селищної ради аналізує подані бюджетні запити відповідно до наявних можливостей бюджету громади і включає пропозиції до проєкту бюджету на наступний рік. У випадку затвердження сесією селищної ради змін до діючих програм або нових програм, після прийняття бюджету громади та необхідності їхнього фінансування в поточному році, головний розпорядник готує клопотання до селищного голови стосовно додаткового виділення коштів з бюджету громади.

Фінансування Програми здійснюється відповідно до затверджених бюджетних призначень на її виконання рішенням селищної ради про бюджет громади на відповідний рік (рішенням про внесення змін до бюджету громади на відповідний рік) згідно з розписом бюджету громади.

Виконання Програми здійснюється шляхом реалізації її завдань і заходів виконавцями, зазначеними у Програмі.

Безпосередній контроль за виконанням завдань і заходів Програми здійснює розробник Програми, а за цільовим та ефективним використанням коштів –  головні розпорядники  бюджетних коштів, які є виконавцями заходів Програми та яким передбачені бюджетні призначення на виконання заходів Програми.

Контроль за виконанням Програми здійснюється з метою:

  • забезпечення виконання заходів і завдань Програми в установлені строки;
  • досягнення передбачених цільових показників Програми;
  • забезпечення використання фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів за призначенням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора