Пошук

У Рівненській області запрацював Центр розвитку фермерства, де можна отримати безкоштовну допомогу для розвитку бізнесу

Дата: 18.10.2023 10:32
Кількість переглядів: 161

Фото без опису

Директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько представила новий проєкт Центр розвитку фермерства “Врожай Перемоги” на Рівненщині, зазначивши, що даний проєкт вже  працює в семи областях західного регіону. Рівненщина є восьмою областю, де запрацює консультаційний Центр.

“Метою проведення сьогоднішнього заходу є підвищення стійкості, ефективності та безперервної активності мікро-, малого та середнього фермерського бізнесу в умовах війни та повоєнної відбудови”, - наголосила вона.

Більше про можливості Центру під час заходу розповів Григорій Перерва, координатор Центру розвитку фермерства “Врожай перемоги”.

“Центр підтримки фермерства - це про те, як за рахунок освоєння нових ніш, впровадження інновацій, залучення грантів збільшити доходи фермерів і компенсувати втрати, спричинені бойовими діями”, - розповів він.

Серед ключових напрямків:

  1. Сільськогосподарське виробництво - плодоовочевий напрямок: підготовка грунту, підбір сортів та гібридів, система живлення, система захисту та допомога у пошуку допоміжних продуктів, нішеві культури
  2. Плодово-овочева переробка- післязбиральна доробка, організація переробки, сертифікація, HACCP 
  3. Інноваційні технології у плодоовочівництві - точне землеробство, діджиталізація, системи зрошення, вертикальне вирощування
  4. Стале сільське господарство - способи екологічно-безпечного ведення сільського господарства,  зменшення карбонового сліду у рослинництві, органічне сільське господарство
  5. Управління бізнесом - стратегія, бізнес-план, оподаткування, управління фінансами, юридичні питання
  6. Маркетинг та продажі - маркетингова стратегія, гуртовий та роздрібний продаж,  HoReCa, farm to fork, реклама, SMM
  7. Фінанси - залучення грантів, кредитів, інвестицій

“Швидко, об'ємно, ніякої води та лише необхідна інформація.  Дякую.  Я залишилася  задоволена” - зауважила місцева фермерка Мирослава Галуза, яка вже скористалась консультаційною підтримкою Центру.

До участі у презентації  долучилися фермерські господарства, представники асоціацій, організації підтримки бізнесу та територіальних громад.

Нагадаємо, що Центр “Врожай Перемоги” вже запрацював у Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій та Черкаській областях, а незабаром надаватиме свої послуги також у Тернопільській області.

Отримати консультацію в Центрі можна через офіційний сайт або соціальні мережі:

Сайт https://farmer.bard.cv.ua/

Фейсбук https://www.facebook.com/farmer.centre

Інстаграм https://www.instagram.com/farmer.centre/

 

Довідково:

 

Проєкт реалізується ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку” у партнерстві з Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільсько- господарських дорадчих служб України» та Громадською спілкою «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини».

 

Захід відбувся в межах Проєкту “Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом узгодження експортної стратегії з регіональним розвитком і ЦСР”, що фінансується урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора