Пошук

Ліси Рівненщини поповнили бюджет держави на майже 50 мільйонів гривень

Дата: 01.08.2022 11:09
Кількість переглядів: 287

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що станом на 01.07.2022 року на Рівненщині суб’єктами  господарювання за користування лісовими ресурсами Рівненщини до зведеного бюджету сплачено 48,8 млн гривень.

Зокрема, лісокористувачі області поповнили місцеву скарбницю та 40,6  млн грн  та 8,2 млн грн надійшло до державного бюджету. 

Нагадаємо, що за інформацією Рівненської обласної військової адміністрації 10 червня поточного року Рада оборони з певними обмеженнями дозволила відвідувати ліс для збору дикоросів у Рівненській області.

У зв'язку з цим нагадуємо, що заготівля лісової продукції може здійснюватися як в порядку загального, так і спеціального  використання.

Загальним використанням є збір у лісах громадянами для власного споживання в межах максимальних норм безоплатного збору дикоросів, що встановлені розпорядженням Рівненської обласної державної адміністрації від 3 травня 2007 року №215. Для прикладу, громадянам дозволено безоплатно заготовляти 12 кг чорниці, 15 кг ожини, 20 кг журавлини, по 30 кг білих грибів, лисичок, 50 кг опеньок,  10 кг трав’яних лікарських рослин, квітів, коріння.

Разом з тим, збір, заготівля (в тому числі купівля у населення) дикорослих плодів, ягід, лікарських рослин (побічні лісові користування) для потреб комерційної та виробничої діяльності належить до спеціального використання лісових ресурсів, яке є платним, та проводиться на підставі спеціального дозволу – лісового квитка, і тільки в межах відведених ділянок лісу та виділеного ліміту (Рішення Рівненської обласної ради від 22.04.2011 № 265).

Для отримання лісового квитка заготівельники звертаються, із попередньо погодженою Рівненським обласним управлінням лісового і мисливського господарства заявкою, у вказане в ній лісове господарство, де заявка реєструється, а зазначені ліміти розподіляються по лісництвах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора