Пошук

Кабінет міністрів України прийняв постанову від 20 серпня 2021 р. № 893 “Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною”

Дата: 14.09.2021 12:07
Кількість переглядів: 838

Фото без опису

Кабінет міністрів України прийняв постанову від 20 серпня 2021 р. № 893 “Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною”. Зазначеною постановою визначено порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя; порядок виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплати послуги патронату над дитиною.

Патронат над дитиною згідно із статтею 252 Сімейного кодексу України – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками / законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

З текстом постанови можна ознайомитись за посиланням –https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-zahistu-prav-ditini-ta-a893.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора