Пошук

Штраф як покарання за вчинений злочин

Дата: 08.06.2021 15:08
Кількість переглядів: 435

Фото без опису

 

Завданнями пробації є виконання певних видів покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, яким, зокрема, є штраф.

Покарання у виді штрафу накладається судом на засудженого у розмірі, встановленому Кримінальним кодексом України залежно від тяжкості вчиненого злочину з урахуванням майнового стану винного в межах від тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян до п’ятдесяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

У разі покарання у виді штрафу Ви зобов’язані сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання шляхом пред’явлення документа про сплату штрафу.

У разі призначення штрафу з розстрочкою виплати певними частинами Ви зобов’язані сплачувати штраф у розмірі та строки, встановлені вироком суду. Про сплату відповідної частини штрафу Ви маєте повідомити уповноважений орган з питань пробації за місцем проживання шляхом пред’явлення документа про сплату штрафу.                              

У разі несплати Вами чергового платежу під час призначення штрафу з розстрочкою виплати, суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу за поданням уповноваженого органу з питань пробації замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

 

Рокитнівський районний сектор

філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора