Пошук

Більше 80 тис. платникам Рівненщини списано податковий борг на загальну суму понад 18 млн. гривень

Дата: 25.01.2021 14:11
Кількість переглядів: 364

Фото без описуВ Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що Законом України від 04.12.2020 р. №1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» було передбачено списання незначних сум податкового боргу, а саме: списання податкового боргу, загальна сума якого за усіма податками і зборами не перевищувала 3 060 гривень у будь-якого платника податків, крім платників, що перебувають у процедурах банкрутства, та платників, що мають податковий борг з митних платежів.

Звертаємо увагу, що для списання такого боргу заяви подавати непотрібно, оскільки списання здійснювалось контролюючим органом одноразово та одночасно усім платникам податків, сукупна сума податкового боргу яких станом на 1 листопада 2020 року не перевищувала 3 060 гривень (включно) та залишилась непогашеною на дату такого списання.

За оперативними даними, ДПС України фактично списано податкового боргу по 80415 боржниках Рівненщини на суму понад 18 млн. гривень.

Інформацію про списання податкового боргу платник податків може отримати в приватній частині Електронного кабінету (в доступній для перегляду платнику податків інформації про стан розрахунків з податків та зборів буде відображена сума списання із посиланням на Закон № 1072). 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора