Пошук

Рішення виконавчого комітету №20 «Про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Рокитнівської селищної територіальної громади»

Кількість переглядів: 14
Скликання: 8 скликання
Сесія: без номеру сесії
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 30.01.2024
Номер документу: 20
Назва документу: Про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Рокитнівської селищної територіальної громади
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.02 МБ)
  2. Файл 2 (0.02 МБ)

Внесено зміни згідно з рішенням від 04 квітня 2024 № 76

 

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

 

30 січня 2024 року                                                              № 20

 

Про запровадження трудової повинності

та організацію суспільно корисних

робіт в умовах воєнного стану

на території Рокитнівської селищної територіальної громади

 

Керуючись статтею 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 31 Закону України «Про зайнятість населення», Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), «Порядком залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 № 753 (із змінами), на виконання розпорядження голови Рівненської обласної державної адміністрації –начальника Рівненської обласної військової адміністрації від 02 листопада 2022 року № 358 «Про заходи щодо запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт на території Рівненської області» та на виконання розпорядження начальника Сарненської районної військової адміністрації від 15 січня 2024 року № 8 «Про заходи щодо запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт на території Сарненського району», з метою залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності, виконавчий комітет селищної ради

ВИРІШИВ:

 

 1. Запровадити трудову повинність та організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території Рокитнівської селищної територіальної громади (далі – суспільно корисні роботи).

2. Залучити до суспільно корисних робіт працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами у період воєнного стану з метою виконання робіт, що мають оборонний характер), а саме:

- зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених.

3. Затвердити перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території Рокитнівської селищної територіальної громади згідно з додатком 1.

4. Затвердити перелік замовників (підприємств, установ, організацій) суспільно корисних робіт, де працюють працездатні особи, які розташовані на території Рокитнівської селищної територіальної громади згідно з додатком 2.

5. Фінансування суспільно корисних робіт здійснити за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, у разі залучення до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних.

6. Фінансування суспільно корисних робіт проводити за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, а також інших джерел, не заборонених законодавством.

7. У разі залучення до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних, замовнику (підприємству, установі, організації) укласти договір про організацію та фінансування суспільно корисних робіт з Рокитнівським управлінням Сарненської філії Рівненського обласного центру зайнятості.

8. Довести дане рішення до відома населення через засоби масової інформації шляхом оприлюднення на офіційному вебсайті Рокитнівської селищної ради відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».

9. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету  від 27 січня 2023 року №   37 «Про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на 2023 рік на території Рокитнівської селищної територіальної громади».

10. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Сергія МАРИНИЧА.

 

 

Селищний голова                              Григорій ТАРГОНСЬКИЙ

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора