Пошук

Розпорядження селищного голови №26 «Про затвердження Порядку проведення дистанційних засідань виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції»

Кількість переглядів: 204
Скликання: 8 скликання
Сесія: 20 сесія
Тип документу: Розпорядження селищного голови
Дата: 04.03.2022
Номер документу: 26
Назва документу: Про затвердження Порядку проведення дистанційних засідань виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

Рокитнівська селищна рада

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

селищного голови

 

від 04 березня 2022 року                                                                             № 26

 

Про затвердження Порядку проведення дистанційних засідань виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції

 

Відповідно до пункту 11-1 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року N 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Регламенту виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету  Рокитнівської селищної ради від 04 грудня 2020 року №1, з метою належної організації та проведення засідань виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради в умовах дії обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2:

 

  1. Затвердити Порядок проведення дистанційних засідань виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції, що додається.
  2. Відділу організаційно-документального забезпечення Рокитнівської селищної ради (Вероніка  ЄРЕМЕЙЧУК) здійснювати організаційне забезпечення підготовки та проведення дистанційних засідань виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції.
  3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

Селищний голова                                                        Григорій ТАРГОНСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження Рокитнівського селищного голови
від 04 березня 2022 року № 26

 

ПОРЯДОК
проведення дистанційних  засідань
виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради в режимі відеоконференції

 

  1. У період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та/або введення режиму надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, та/або введення воєнного стану на території Рокитнівської селищної територіальної громади, пленарні засідання Рокитнівської селищної ради можуть проводитись дистанційно у режимі відеоконференції за допомогою програми Microsoft Teams або Viber з одночасною трансляцією на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради та/або на її каналі YouTube в мережі Інтернет (далі - дистанційні засідання).
  2. Проведення дистанційних засідань передбачено Регламентом виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради, затвердженим рішенням виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради від 04 грудня 2020 року №1 (далі - Регламент), та регулюється цим Порядком.
  3. Участь у дистанційному засіданні запрошених посадових осіб виконавчих органів Рокитнівської селищної ради, представників підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності Рокитнівської селищної територіальної громади (далі - запрошені особи), надання ними відповідних документів та матеріалів, що стосуються питання, з якого їх запрошено на дистанційне засідання, є обов'язковими.
  4. Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома членів виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради, запрошених осіб шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Рокитнівської селищної ради у порядку, визначеному Регламентом та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».
  5. Дистанційне засідання є повноважним, якщо у ньому бере участь більше половини членів виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради від загального складу виконавчого комітету селищної ради.

Про повноважність дистанційного засідання в протоколі робиться відповідна відмітка та повідомляється присутнім на дистанційному засіданні членів виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради.

У випадку, якщо член виконавчого комітету депутат Рокитнівської селищної ради долучився до дистанційного засідання після оголошення про його повноважність, такий член виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради записується на виступ у спеціальному розділі («чаті») програми Microsoft Teams або Viber та позачергово оголошується головуючим у порядку, передбаченому абзацом другим цього пункту відповідно до черговості запису.

  1. Головуючий на дистанційному засіданні забезпечує можливість реалізації членів виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради прав, визначених законами України та Регламентом.
  2. Слово для виступу, запитання, коментарів, зауважень надається головуючим на дистанційному засіданні за попереднім записом учасника дистанційного засідання в спеціальному розділі («чаті») програми Microsoft Teams або Viber після оголошення початку такого запису.

Право виступу одночасно може мати тільки один учасник.

  1. Голосування на дистанційному засіданні здійснюється депутатами Рокитнівської селищної ради особисто і відкрито шляхом опитування.

Тривалість часу голосування кожного з депутатів Рокитнівської селищної ради становить не більш як 30 секунд. У разі необхідності тривалість часу голосування може бути збільшена головуючим на дистанційному засіданні.

Після кожного голосування по питанню порядку денного головуючий на дистанційному засіданні встановлює та оголошує результати голосування.

  1. Впродовж 24 години після проведення дистанційного засідання у разі виникнення будь-яких питань щодо некоректного відображення результатів голосування по питанню порядку денного такого засідання з технічних причин, член виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради має право письмово звернутися до головуючого на дистанційному засіданні з відповідною заявою. Такі заяви у разі надходження є невід'ємною частиною протоколу дистанційного засідання, та не впливають на встановлені результати голосування.
  2. Протокол та інші документи дистанційного засідання оформлюються в порядку, визначеному Регламентом.

Під час дистанційного засідання забезпечується здійснення його відеозапису. Відеозапис є невід'ємною частиною протоколу дистанційного засідання.

  1. Питання, що не врегульовані цим Порядком, регулюються Регламентом.

 

 

Заступник селищного голови

з питань діяльності виконавчих

органів                                                                             Антоніна ГОРДІЙЧУК


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора