Пошук

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проєкту рішення Рокитнівської селищної ради «Про реорганізацію БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ РОК

Дата: 17.03.2023 12:16
Кількість переглядів: 210

Фото без опису

  1. Найменування організатора громадського обговорення: Рокитнівська селищна рада.
  2. Мета: врахування думки жителів Рокитнівської територіальної громади, зокрема села Блажове щодо реорганізації БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ  РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ .

       

         Згідно з Конституцією України (стаття 143):

«Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».           

         Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої влади.

           Статтею 16 Закону України «Про дошкільну  освіту» передбачено, що «рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності приймає його засновник (засновники)».

            Забезпечення рівного доступу до якісної освіти є одним із пріоритетних напрямів реалізації державної освітньої політики. Основними завданнями розвитку системи освіти Рокитнівської територіальної громади є охоплення навчанням і вихованням дітей, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально - технічної бази закладів освіти. 

        Питання оптимізації закладів залишається актуальним для галузі освіти протягом останніх років. Щорічний аналіз мережі закладів освіти змушує шукати раціональні форми функціонування та розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти для задоволення освітніх потреб населення нашої громади. 

 

            На території села Блажове функціонує два заклади освіти: БЛАЖІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ та БЛАЖІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ  РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

          На сьогоднішній день в БЛАЖІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ  РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ навчається 354 учні. Через відсутність достатньої кількості навчальних кабінетів частина учнів (вісім класів) ліцею навчається у другу зміну до 18 години 30 хвилин.

            В БЛАЖІВСЬКОМУ ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ функціонує дві групи, в якій виховується 47 вихованців,  в той час, як саме приміщення розраховано на шість груп. Частина будівлі закладу дошкільної освіти не використовується і потребує ремонту.

              Таким чином, реорганізація закладу дошкільної освіти шляхом приєднання до закладу загальної середньої освіти дасть можливість раціонально та ефективно використовувати матеріально-технічну базу, інші наявні ресурси, які будуть спрямовані на задоволення освітніх потреб учнів, вихованців та створення єдиного освітнього простору. Такі заходи з оптимізації закладів освіти дозволять залучити додаткові кошти для проведення поточного ремонту приміщення дитячого садочка і в недалекому майбутньому дадуть можливість частині класів БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ навчатися під дахом  дитячого садка і частково розвантажать другу зміну навчання учнів.

 

            Проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, виносимо на громадське обговорення  відповідний проєкт рішення «Про реорганізацію БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ  РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ», що виноситиметься на розгляд Рокитнівської селищної ради.

           Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до громадського обговорення цього питання.

          Формат проведення громадського обговорення: публічне громадське обговорення, яке передбачатиме зустрічі з колективом БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ і громадськістю села Блажове.

          Пропозиції, зауваження та рекомендації щодо проєкту рішення в усній,  письмовій та електронній формі  із зазначенням особи та контактної інформації заявника приймаються до 30 квітня 2023 року за адресою: вул. Незалежності,15, смт Рокитне Рівненської області, 34200 (відділ освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради) та на електронну адресу: gro-obgovorenya@ukr.net.

          Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – начальник відділу освіти, молоді та спорту Рокитнівської селищної ради ПАВЛУШЕНКО  Микола Олександрович .

         Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій, зауважень, рекомендацій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на вебсайті Рокитнівської селищної ради.

                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОЄКТ

 

 

УКРАЇНА

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

________ скликання

(____________ сесія)

 

РІШЕННЯ

 

________________ 2023 року                                                                № ____

            

Про реорганізацію БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання

до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 

Відповідно до статей 104 - 107 Цивільного кодексу України, статей 52 - 54 Господарського кодексу України, пункту 30 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», «Про освіту», «Про дошкільну освіту», з метою оптимізації закладів освіти Рокитнівської селищної територіальної громади, забезпечення ефективного використання матеріально-технічних, кадрових, фінансових та управлінських ресурсів, раціонального використання бюджетних коштів, за погодженням з профільними постійними комісіями селищної ради, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Реорганізувати БЛАЖІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  (код ЄДРПОУ 26353859) шляхом приєднання до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ (код ЄДРПОУ 25319286).
  2. Визначити БЛАЖІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ правонаступником усього майна, прав та обов’язків  БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.
  3. Утворити комісію з реорганізації БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ  у складі згідно з додатком за адресою: вул. Незалежності, будинок 15, смт Рокитне, Сарненський район, Рівненська область, 34200.
  4. Комісії з реорганізації БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ :

4.1. Протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію, про прийняття рішення щодо реорганізації БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ та подати в установленому законодавством України порядку необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідних записів.

4.2.  Встановити строк для заявлення кредиторами своїх вимог – два місяці з моменту внесення запису щодо реорганізації БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.

 4.3.   Після закінчення строку для пред’явлення вимог кредиторами та задоволення їх вимог у встановленому законом порядку, скласти передавальний акт та подати на затвердження Рокитнівській селищній раді.

 4.4.   Вжити інших заходів, пов’язаних з реорганізацією  БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ шляхом приєднання до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

      5. Директору БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ (Ольга ЖУКОВСЬКА):        

          5.1. провести інвентаризацію всього майна та сформувати його перелік у місячний строк з дня прийняття цього рішення.

    1. попередити про можливе наступне вивільнення чи зміну істотних умов праці всіх працівників БЛАЖІВСЬКОГО ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ «КАЛИНКА» РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ у зв’язку з реорганізацією шляхом приєднання до БЛАЖІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ РОКИТНІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

      6.      Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії селищної ради з питань освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, молодіжної політики (Л. СМИК); з питань комунальної власності, інфраструктури та житлово-комунального господарства (А. КРУПЕНКО).

 

Селищний голова                                                   Григорій ТАРГОНСЬКИЙ

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора