Пошук

Акція «Первоцвіт»

Дата: 01.03.2023 14:49
Кількість переглядів: 82

Нагадаємо, щороку з середини лютого задля збереження та запобігання знищенню ранніх весняних квітів проводиться акція "Первоцвіт". У цьому році вона триватиме до 10 травня.

Що відомо про першоцвіти

Первоцвіти належать до рідкісних і зникаючих видів рослин, більшість з яких (підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо) занесені до Червоної книги України та охороняються законом.

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. Зривання декількох рослин первоцвіту призводить до знищення десятків насінин, які в майбутньому могли б дати нове покоління.

Масове знищення ранньовесняних рослин із метою продажу призводить до зменшення їх кількості в природі, а також загрожує повним їх знищенням.

Торгівля первоцвітами – це, перш за все, торгівля, яка заохочується виключно попитом. Тому важливим кроком у збереженні рідкісних видів рослин є відмова від їх купівлі.

Торгівля червонокнижними квітами переслідується поліцією та екологами і карається штрафом від 1700 до 3655 грн.

За останній рік ворог завдав непоправної шкоди навколишньому середовищу України. Сьогодні особливо важливо відповідально ставитися до природи, не бути співучасниками екологічних злочинів. Тому маємо величезне прохання до місцевих жителів: не зривайте та не купуйте першоцвіти.

Якщо ви стали свідком нищення природної популяції первоцвітів, зривання їх на букети або продаж – негайно повідомте правоохоронців, зателефонувавши 102

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень