Пошук

Звіт старости Томашгородського старостинського округу №1 про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 17.02.2022 11:47
Кількість переглядів: 473

Староста Томашгородського старостинського округу №1 звітуватиме перед жителями 24 лютого об 11:00 у Томашгородському селищному будинку культури.

 

ЗВІТ

Хоменюка Петра Івановича

старости

Томашгородського старостинського округу №1

Рокитнівської територіальної громади

Сарненського району Рівненської області

про проведену роботу за 2021 рік

Фото без опису

Рішенням  першої  сесії Рокитнівської селищної ради VІІІ скликання  від 17.11.2020 року № 6 мене було затверджено на посаду старости на строк повноважень  Рокитнівської селищної ради VIII скликання із здійсненням повноважень на території смт Томашгород, а рішенням №11 від 17.11.2020 Рокитнівської селищної ради було затверджено Положення про старосту Рокитнівської селищної ради, яке відповідно до Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», інших актів законодавства України, визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання пов’язані з діяльністю старости.

Рішенням № 1370 Рокитнівської селищної ради від 10.09.2021 було утворено Томашгородський старостинський округ №1 з центром у смт Томашород і закріплено за старостою Хоменюком Петром Івановичем.

14 липня 2021 року прийнято Закон України № 1638-IX  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», який став важливим кроком для просування реформи децентралізації.  Обов’язок старост — представлення інтересів жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг. Саме у цьому суть реформи децентралізації – щоб потреби громад були почуті та вирішені на місцях.

Частиною 6 статті 54-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР встановлено,  що при здійсненні наданих повноважень староста є відповідальним і підзвітним селищній раді.

Територія старостинського округу складає 13 тисяч 309,6 гектарів.

Площа смт Томашгород 294,72 гектарів.

В старостаті проживає 2605 чоловік. З них:

  • 662 дитини віком до 18 років
  • 670 пенсіонерів
  • 156 осіб з особливими потребами
  • 20 учасників бойових дій

Рік  моєї роботи на посаді  старости Томашгородського  старостинського округу №1 пройшов у тісній співпраці з депутатським корпусом ради, керівниками  відділів, комунальних і промислових підприємств селища та населенням.

Як член виконавчого комітету Рокитніської селищної ради я приймав участь в  засіданнях виконкому та пленарних засіданнях Рокитнівської селищної ради.

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування. Найчастіше томашгородці звертались за отриманням матеріальної допомоги на лікування,  реабілітації в післяопераційний період або в зв’язку з скрутним матеріальним становищем. Всі звернення на засіданнях виконкому були підтримані та задоволені.

За звітний період на території Томашгородського старостинського округу №1 вчинено  40 нотаріальних дій з питань, віднесених законом до відання посадових осіб органів місцевого самоврядування згідно зі статтею 37 Закону України «Про нотаріат». Відтак, мною посвідчено 18 довіреностей,  зареєстровано 8 заповітів та один дублікат заповіту, про що скеровано відповідно 9 заяв до Рівненської філії ДП «Національні інформаційні системи» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій, посвідчено справжність підпису 13 осіб.

Відповідно до  покладених на мене обов’язків, погоджував проєкти рішень ради та її виконавчого комітету щодо майна об’єднаної територіальної громади, розташованого на території округу.

Протягом звітного періоду проводилося оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність з’явитись до Рокитнівського  військового комісаріату, тим самим сприяв забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на території старостинського округу.  У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, при необхідності, складались відповідні пояснення.

        Крім того за вказаний період в окрузі було зроблено наступне:

З залученням транспорту Томашгородського ВУЖКГ та промислових підприємств в зимовий період проводилась розчистка вулиць селища та під’їздів до кладовищ  від снігу.

Транспортними засобами промислових підприємств та жителів селища проводилась підсипка вулиць селища щебенем та відсівом наданим промисловими підприємствами.

Проведено підсипку ґрунтом земельної ділянки запроектованої до продажу на аукціоні, використано 15000 м3 розкривних порід. Транспорт на перевезення та планування надав Томашгородський щебеневий завод.

Проведено підсипку прилеглої території біля церкви та кладовища, використано 2000 м3 розкривних порід ПрАТ «Томашгородський щебеневий завод». Транспорт на перевозку та планування надав Томашгородський щебеневий завод.

Проведено благоустрій центральної частини селища Томашгород, висаджено 30 туй та 40 кущів озеленення;

Проведено благоустрій та видалення аварійних дерев на кладовищі смт Томашгород. Відпрацьовано чотири суботи. В заході взяло участі близько тридцяти осіб.

В квітні місяці за кошти селищної ради проведено грейдерування вулиць селища. Також тричі грейдерування вулиць проводилось грейдером щебзаводу Укрзалізниці.

Організовано та проведено свято селища.

За кошти селищної ради проведено ремонт частини адмінприміщення старостату під спортзал, перекрито покрівлю  котельні Томашгородської лікарської амбулаторії та покрівлю котельні в ДНЗ «Калинка».

Організовано та проведено усунення наслідків буревію.

Проведено видалення двох аварійних дерев на території Томашгородського ліцею.

Організовано та проведено відновлювальні роботи на ігровому майданчику по вул. 1 Травня в смт Томашгород, відремонтовано покрівлю альтанки, встановлено десять лавок, пофарбовано всі конструкції майданчика та огорожу.

Протягом трьох днів організовувались та проводились розшукові заходи  жителя селища, що заблукав у лісі з залученням працівників полиції та МНС, за що їм велике спасибі. Розшукові заходи закінчились успішно.

Закуплено новий котел в котельню адмінприміщення старостату, встановлено та введено його в експлуатацію, також закуплено новий котел в котельню Томашгородської лікарської амбулаторії, який поки ще не встановлений.

Здано в експлуатацію два об’єкти вуличного освітлення в смт Томашгород - це Ювілейна, Молодіжна та Покровська, Соборна на 35 ліхтарів.

Замінено 100 ламп вуличного освітлення.

Видано 1969 різних довідок.

Здійснено реєстрацію місця проживання 56 громадян, зняття з реєстрації - 60 громадян.

Прийнято від громадян 725 заяв на отримання компенсації за тверде паливо, 198 на отримання житлової субсидії, 375 на отримання соціальних допомог. Всі заяви передано в ЦНАП для подальшого опрацювання.

В приміщені  адміністративної будівлі Томашгородського старостинського округу №1 забезпечено робоче місце для фахівця із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг».

Ці напрямки  роботи займають найбільше робочого часу та потребували і потребують вивчення багатьох нормативно-правових документів, участі в різноманітних вебінарах, онлайн навчаннях.

Прийом громадян  проводжу  щодня  по місцю роботи в межах робочого  часу  (іноді в позаробочий час), також мешканці округу   звертаються та отримують роз’яснення  й в телефонному режимі.

Спільно з місцевим органом податкової служби налагоджено співпрацю щодо направлення повідомлень про сплату податку на землю платникам, що мають земельні ділянки на території старостинського округу.

В селищі Томашгород Томашгородським ВУЖКГ налаштовано роботу з вивезення твердих побутових відходів від помешкань жителів, приватних підприємців, установ та організацій.  Станом на 01.02.2022 укладено 391  договір з вивезення сміття.

Воду Томашгородське ВУЖКГ подає  473 споживачам.  

На даний час не можу відзвітувати про хороший результат роботи  щодо вирішення багаторічної проблеми ремонту вулиць селища. А основна проблема стосується вулиці Княгині Ольги, де без влаштування об’їзної дороги ситуацію виправити практично неможливо. Дане питання знаходиться на контролі, про його вирішення буду інформувати громаду додатково.

До слова, без направлень жодних запитів та звернень вдається вирішити багато інших питань, як наприклад, підсипка вулиць відсівом чи розчистка вулиць від снігу.

Томашгородці мають свою вайбер спільноту для обговорення та, по можливості, вирішення питань та проблем селища. Це дуже зручно для моєї роботи, оскільки, в першу чергу  маю можливість оперативно донести необхідну інформацію населенню чи розмістити важливі оголошення.

Жителі  селища  беруть  активну  участь  в соціально-економічному та культурному  житті селища. Проводиться  впорядкування  присадибних ділянок, приватних магазинів, установ,  підприємств  та прилеглих  до них  територій,  узбіччя під’їзних доріг, пам’ятних  місць.   Хочу з гордістю за жителів своєї громади сказати, що ми починаємо розуміти – ніхто, крім нас, не зробить наше селище привабливим та комфортним для проживання.

Перший мій рік на посаді старости був досить не простий: довелось вивчити купу нормативних документів, що регулюють ту чи іншу сферу  запитуваної  послуги, вивчити проблеми селища та шукати шляхи їх вирішення. Левову частку допомоги я отримував безпосередньо від  працівників селищної ради,  комунальних та промислових підприємств селища.

Щиро дякую всім, хто долучається до розвитку округу, платникам податків, громадським активістам, працівникам бюджетної і комунальної сфери за те, що вони своєю працею розвивають селище, незважаючи на нинішні важкі умови, спричинені коронавірусною  інфекцією та карантинними обмеженнями.

Дякую жителям громади, які підтримують мене, дають поради, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади, тим, хто  розуміє, що від нашої активності в проведенні змін залежить, чи стане наш старостинський округ кращим.

Дякую за увагу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора