Пошук

Звіт старости Карпилівського старостинського округу про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 15.02.2022 09:03
Кількість переглядів: 358

Староста Карпилівського старостинського округу звітуватиме перед жителями 22 лютого о 13:00 у Карпилівському сільському будинку культури.

 

ЗВІТ

Ольги Шевчук

старости

Карпилівського старостинського округу

Рокитнівської територіальної громади

Сарненського району Рівненської області

про проведену роботу за 2021 рік

Фото без опису

 

 Рішенням сесії Рокитнівської селищної ради від 18 листопада 2020 року затверджена на посаді старости Рокитнівської селищної ради на строк повноважень даної ради та іншим рішенням затверджено  Положення про старосту, відповідно до Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших актів законодавства України, які визначають правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання пов’язані з діяльністю старости. На території Рокитнівської селищної ради утворено Карпилівський старостинський округ, в якому нараховується 989 домогосподарств, проживає та зареєстровано 3433 осіб, до складу якого входить село Карпилівка. Визначено, що за адресою: село Карпилівка, вулиця Жежука, будинок 62 знаходиться адміністративна будівля Карпилівського старостинського округу, яка є робочим місцем старости.

14 липня 2021 року № 1638-IX  прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», який став важливим кроком для просування реформи децентралізації. Обов’язок старост — представлення інтересів жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг. Саме у цьому суть реформи децентралізації – щоб потреби громадян були почуті та вирішені на місцях.

    Рік  моєї роботи на посаді  старости Карпилівського старостинського округу пройшов у тісній співпраці з керівництвом селищної ради, керівниками  відділів, комунальних підприємств, населенням, громадськими організаціями та роботодавцями. Як староста я є членом виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради, протягом 2021 року була присутня на всіх засіданнях.

Адміністративні послуги: на території Карпилівського старостинського округу надаються базові адміністративні послуги: проводиться реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян, приймаються документи для нарахування різних видів соціальних допомог, видаються довідки різних видів та ін.

Протягом 2021 року видано 5129 довідок різного характеру. Характеристик 23, актів обстеження житлово-побутових умов 27. За наданням житлових субсидії  та пільгового твердого палива звернулось 728 осіб. Оформлено 473 справи ( малозабезпечені, одноразова допомога при народженні, багатодітні, та ін.). Вчинено 30 нотаріальних дій, а саме заповіти, доручення та засвідчення справжності підпису. Також виписано 67 посвідчень серії Б та Д і направлено в Чорнобильський відділ Сарненської РДА. Постійно ведеться та уточнюється погосподарський облік, військовий облік, протягом звітного періоду проводилися оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність зявитись до Рокитнівського військового комісаріату, тим самим сприяла забезпеченню військового обліку військовозобов’язаних на  території старостинського округу.  У випадку їх відсутності за місцем реєстрації, при необхідності, складались відповідні пояснення.

 

Особистий прийом: щоденно веду прийом громадян. Мешканці зверталися з проблемами різного характеру, надавала роз’яснення, рекомендації та консультації, деякі вирішувалися відразу, а для вирішення інших зверталися до селищної ради. Приймала участь  у розгляді 3 звернень громадян щодо вирішення земельних спорів, які стосувались земельних ділянок. Також жителі звертались за отриманням матеріальної допомоги на лікування, поховання та реабілітації в післяопераційний період, або в зв’язку з скрутним матеріальним становищем. Всі звернення на засіданнях виконкому були підтримані та задоволені.

Робота з правоохоронними органами: на сьогодні налагоджена співпраця з поліцією, підрозділом пожежно- рятувальної частини, начальником 2 відділення Сарненського РТЦК та СП, спільно з якими вирішуються проблеми на території округу та проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.

Інформування населення: на території старостинського округу облаштовано 2 дошки оголошень для розповсюдження інформації для населення. Також додатковим каналом комунікації для оперативного реагування та інформування є вайбер спільноти «Карпилівський округ», «Новини- оголошення Карпилівки», вайбер група «Підприємці Карпилівки». За дорученням селищного голови здійснено обхід усіх суб’єктів господарювання, що розташовані на підвідомчій території, проведено роз’яснювальну та рекомендаційну роботу з питань реєстрації найманої робочої сили. Також проведено інформування громадян та роздано квитанції стосовно сплати земельного податку (паї).

Освіта і культура: налагоджено співпрацю з закладами освіти, культури що знаходяться на території старостинського округу, протягом 2021 року відвідувала всі заклади, також проходили святкові концерти, проведено день села. Вся діяльність відкрита, фотозвіти опубліковано в мережі Фейсбук, вайбер та на сайті Рокитнівської селищної ради.

Соціальна сфера: за тісної співпраці з адміністрацією школи та службою у справах дітей проводимо обстеження сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, протягом року обстежили 9 сімей. 22 серпня 2021 року в господарстві жительки села, яка є опікуном трьох дітей сиріт, сталася пожежа. Дану сімю було поселено в будинок, який знаходиться на балансі Рокитнівської селищної ради.

Благоустрій населеного пункту: упорядковано, пофарбовано вїзний знак, проведено прибирання села «Весняна толока», виконаний косметичний ремонт памятника загиблим солдатам ВВв, організовано прибирання кладовища, упорядковано сміттєзвалище та місце відпочинку, проводилась заміна непрацюючих прожекторів вуличного освітлення, упорядковано територію після буревію, та замінено шифер на сільському будинку культури, взято участь у встановленні дитячого майданчика біля клубу, прогрейдеровано всі вулиці села, зрізано 6 аварійних дерев; придбаний та встановлений твердопаливний котел в Карпилівський ліцей та СБК, за підтримки небайдужих жителів села, підприємців було підсипано вулицю Шевченка, організовано прибирання снігу. У весняно – літній  період проводиться скошування трави по узбіччю дороги, постійне прибирання випадкового сміття, утримання в належному стані місць загального користування.

   Водії пожежного автомобіля в 2021 році виїжджали на 9 викликів, з них 2 в село Борове.

Основні пункти плану роботи на 2022 рік:

  • грейдерування та підсипання доріг комунального значення;
  • упорядкування кладовища, сміттєзвалища;
  • проведення роз'яснювальної роботи з жителями округу з метою ефективної організації збору, вивезення та сортування сміття (задля незахаращення сміттєзвалища) ;
  • забезпечення та контроль за функціонуванням вуличного освітлення, сприяння в електрифікації нових вулиць;
  • зрізання аварійних дерев на території села;
  • введення в експлуатацію нових вулиць старостинського округу;
  • підготовка ІІ поверху сільського будинку культури для облаштування класних кімнат;

Хочу подякувати всім за довіру, за підтримку і співпрацю, керівництву Рокитнівської селищної ради, всім жителям села, підприємцям, керівникам установ та організацій, розміщених на території села.

Всім бажаю здоровя, наснаги та впевненості у завтрашньому дні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора