Пошук

Звіт старости Блажівського старостинського округу про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 09.02.2022 12:13
Кількість переглядів: 1685

Староста Блажівського старостинського округу звітуватиме перед жителями 16 лютого о 13:00 у  Блажівському сільському будинку культури.

 

ЗВІТ

Кибукевича Юрія Миколайовича,

старости

Блажівського старостинського округу

Рокитнівської територіальної громади

Сарненського району Рівненської області

про проведену роботу за 2021 рік

Фото без опису

 

         Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами я, Кибукевич Юрій Миколайович – староста Блажівського старостинського округу, до якого входять такі села, як Блажове, Більськ, Залав’я Рокитнівської  територіальної громади, звітую про свою роботу за 2021 рік. 

У своїй роботі я керувався Конституцією України; законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних» та іншими законами України; указами і розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, іншими підзаконними нормативно-правовими актами, актами органу місцевого самоврядування, Положенням про старосту Рокитнівської територіальної громади та Регламентом виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради; виконував доручення Рокитнівської селищної ради та її виконавчого комітету, селищного голови, надавав інформацію та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень, приймав заяви, адресовані органам місцевого самоврядування та скеровував їх за призначенням. Представляв інтереси жителів підвідомчих мені населених пунктів у виконавчих органах селищної ради. Не допускав дій чи бездіяльності, які могли б зашкодити інтересам підвідомчого мені округу чи територіальної громади.

До Блажівського старостинського округу входять села: Блажове, Більськ, Залав’я.

        Віковий склад населення по Блажівському старостинському округу: діти до 6 років – 289 дітей, діти шкільного віку- 626 дитини, працездатне населення – 1679 осіб, діти з інвалідністю —35  дітей, учасники бойових дій – 13 осіб, діти-сироти – 2 дітей, одиноких матерів – 15 осіб, пенсіонери, яким 80 і більше років – 58 осіб. Всього населення — 3044 осіб.

      На території Блажівського старостинського округу розташовані комунальні заклади, які утримуються за рахунок Рокитнівської територіальної громади:

      -   Блажівський ліцей  Рокитнівської селищної ради, де навчається 341 учень;

     -    Більський ліцей Рокитнівської селищної ради,  де навчається  170 учнів;

      -   Залавська гімназія Рокитнівської селищної ради,  де навчається  115 учнів;

  • сільська бібліотека-філія Рокитнівської селищної ради в с. Блажове;
  • сільська бібліотека-філія Рокитнівської селищної ради в с. Залав’я;
  • сільський будинок культури Рокитнівської селищної ради в с.Блажове;
  • сільський клуб Рокитнівської селищної ради в с. Більськ
  • сільський клуб Рокитнівської селищної ради в с. Залав’я.

 

Протягом 2021 року я був присутній на практично всіх засіданнях виконавчого комітету та декількох сесіях Рокитнівської селищної ради.

Взяв участь у трьох онлайн-навчаннях, в одному очному навчанні, що проводилися в м. Київ 18.03.2021-20.03.2021.

Взяв участь у навчанні по програмі U-LEAD з Європою «Кроки для старост».

 

Адміністративні послуги

 

На території Блажівського старостинського округу мною, як старостою, надаються базові адміністративні послуги: проводиться реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидій та різного виду допомог, здійснюється видача довідок про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання осіб, довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб тощо.

 

          За 2021 рік було надано послуг:

- з реєстрації місця проживання громадян – 138;

- зняття з реєстрації місця проживання громадян –84 ;

- видано довідок про реєстрацію місця проживання громадян –190 ;

- видано довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб –1862 ;

- довідок соціально-правового характеру -39 ;

- довідок про зняття з реєстрації – 4;

- посвідчено довіреностей, що прирівнюються до нотаріальних дій – 12;

- посвідчено заповітів - 9;

- посвідчено вірність копії з оригіналу – 2.

Облік та наповнення бази даних про жителів населених пунктів веду системно, крім нових даних, наповнюю Реєстр Рокитнівської територіальної громади з архівних джерел, відповідаю за зберігання погосподарських книг усіх сіл з 1986 по даний час.

 

На території округу ведеться військовий облік. Протягом року проводилися навчання за методикою ведення військового обліку, звірки. Було оповіщено, згідно розпоряджень начальника 2 відділення Сарненського РТЦК та СП,  152 призовники.

 

 

Особистий прийом громадян

 

Згідно розробленого та затвердженого графіка, прийом громадян проводжу в селах Блажове, Більськ, Залав’я. Протягом 2021 року на особистому прийомі громадян побували 89 осіб. Мешканці округу зверталися з проблемами різного характеру. Відповідно, надавав їм рекомендації та консультації, а при потребі — звертався від імені жителів у відповідні органи за належністю.

 

Робота з підприємцями

 

За дорученням селищного голови здійснено обхід усіх суб’єктів господарювання, що розташовані на підвідомчій мені території, а за висновками обходу проведено роз’яснювальну та рекомендаційну роботу з питань юридичної реєстрації як ФОП, приведення у відповідність документів про найманих осіб та оформлення найманих працівників, щодо оформлення своєї техніки та документації в належний стан.

         Також мною та працівниками старостинського округу була проведена робота щодо інформування громадян стосовно нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб за 2021 рік та інших платежів до бюджету.

 

Робота з правоохоронними органами

 

На сьогодні налагоджена співпраця з поліцією, зокрема, в особі дільничного офіцера Лесковця Володимира Миколайовича, підрозділом пожежно-рятувальної частини в особі Гордійчука Руслана Миколайовича, начальника 2 відділення Сарненського РТЦК та СП Кузьмич Олександра Олександровича,  спільно з якими вирішуються проблеми на території округу та проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.

 

Інформування населення

 

У 2021 році  до старостату надходила велика кількість інформації в електронному варіанті , яка була впорядкована, зокрема, й у фотозвіт, та донесена до відома мешканців старостату. Також додатковим каналом комунікації для оперативного реагування та інформаційного охоплення більш широкого кола учасників є Viber-спільноти та мережа Facebook, зокрема сторінка "Юрій Кибукевич".

 

Благоустрій населених пунктів

 

Протягом 2021 року неодноразово було проведено грейдерування вулиць, організовано підсипання доріг відсівом та щебенем у всіх населених пунктах старостинського округу, здійснено поточний ремонт дороги по вулицях . Через села пролягають дороги місцевого та обласного значення. Упродовж  року було надіслано кілька звернень до служби щодо ремонту доріг, які нею обслуговуються.

В грудні  2020 року розпочато будівництво нової дороги у селі Блажове по вулиці Грушевського.

Під час снігозаметілі взимку 2021 року було організовано прибирання снігу по вулицях всього старостинському округу.

      Після буревію було  відремонтовано дах ЗДО «Веселка» в селі Блажове, також було прибрано повалені дерева біля дороги (Т-18-29) та на кладовищі. Вивезено гілля на сміттєзвалище.

      Замінено блок управління, лічильника вуличного освітлення та лампочок, які були пошкодженні внаслідок буревію.

     Проведена заміна лічильника в адмінприміщенні по вул. Шкільна, 11 в с. Блажове.

      Встановлено флагшток з державним прапором України на могилі воїна АТО Кулакевича С.А.

           Направлено клопотання по ремонту та відновленню мобільного покриття в селах Більськ, Залав’я до ПрАТ «ВФ Україна».

            Зроблено ямковий ремонт дороги Блажове-Більськ.

            Зроблено косметичний ремонт адмінприміщення, а саме: пофарбовано вікна, відремонтовано вхід до приміщення,  висаджено туї, встановлено сміттєві урни біля адмінприміщення та на дитячому майданчику.

           Разом з працівниками ФАПу було заготовлено та передано картоплю на лікарню.

           Значний обсяг робіт з благоустрою припадає на забезпечення функціонування вуличного освітлення, адже наш округ налічує 34 вулиці, 6 з яких уже освітлюються та потребують постійної заміни ламп та ліхтарів. Крім цього, усуваються аварійні пошкодження та проводяться планові ремонтні роботи.

Також здійснено благоустрій кладовищ: вивезли сміття та провели інформаційну кампанію щодо коректного поводження на території кладовища у тому, що стосується нагромадження сміття. 

 Крім того, було упорядковано стихійне сміттєзвалище по вул. М.Борисовця.  

         Впродовж 2021 року періодично здійснювалося облагородження територій відпочинку та меморіалу загиблим воїнам ВВВ спільно з небайдужими мешканцями округу та працівниками бюджетної сфери, зокрема: скошено траву, прибрано сміття, розчищено пам’ятну дошку, прибрано клумби та висаджено нові квіти тощо.

 

Освіта

 

Протягом 2021 року було налагоджено співпрацю з дошкільними та шкільними навчальними закладами, що знаходяться на підвідомчій мені території. За сприяння, в першу чергу селищного голови, було розпочато ремонт системи опалення ЗДО «Калинка» Рокитнівської селищної ради.

 

 

Культура, спорт та святкові заходи

 

Впродовж 2021 року було налагоджено співпрацю із закладами культури в селах Блажове, Більськ, Залав’я.

На території старостинського округу протягом 2021 року проходили святкові концерти та проводилися дні села.

Висловлюю подяку підприємцям, які долучилися до проведення святкових заходів.

Вся наша діяльність відкрита, фотозвіти опубліковано в мережі Фейсбук, на сторінці "Юрій Кибукевич" та на сайті Рокитнівської селищної ради.

 

Соціальна сфера

 

Протягом 2021 року мною, як старостою, проводилися обстеження матеріально-побутових умов багатодітних сімей, громадян з інвалідністю, громадян, що потребують догляду та сімей, що потрапили в складні життєві обставини; брав участь у виїзних комісіях.

 

 

 

Основні пункти плану роботи на 2022 рік:

 

     -   щоквартальне грейдерування вулиць;

     -   підсипання доріг комунального значення;

     -   наведення порядку на кладовищах (утилізація сухих дерев, сміття);

  • введення в експлуатацію нових вулиць старостинського округу;
  • забезпечення та контроль за функціонуванням вуличного освітлення;
  • сприяння в електрифікації новозбудованих житлових масивів;
  • проведення ремонтних робіт у Блажівському сільському будинку культури;
  • поточний ремонт ЗДО «КАЛИНКА».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора