Пошук

Звіт старости Томашгородського старостинського округу №2 про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 08.02.2022 12:54
Кількість переглядів: 351

Староста Томашгородського старостинського округу №2 звітуватиме перед жителями 15 лютого о 12:00 у Томашгородському сільському клубі.

 

 

Звіт

Людмили Шерстюк

старости Томашгородського старостинського округу №2

Рокитнівської територіальної громади

Сарненського району Рівненської області

про проведену роботу за 2021 рік

 

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами я, Шерстюк Людмила Василівна – староста Томашгородського старостинського округу №2, до якого входять села Єльне, Томашгород Рокитнівської  територіальної громади, звітую про свою роботу за 2021 рік.  

У своїй роботі я керувалась Конституцією України; законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних» та іншими законами України; указами і розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, іншими підзаконними нормативно-правовими актами, актами органу місцевого самоврядування, Положенням про старосту Рокитнівської територіальної громади та Регламентом виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради; виконувала доручення Рокитнівської селищної ради та її виконавчого комітету, селищного голови, надавала інформацію та виконувала інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень, приймала заяви, адресовані органам місцевого самоврядування та скеровувала їх за призначенням. Представляла інтереси жителів підвідомчих мені населених пунктів у виконавчих органах селищної ради. Не допускала дій чи бездіяльності, які могли б зашкодити інтересам підвідомчого мені округу чи територіальної громади.

До Томашгородськогоського старостинського округу №2 входять села: Єльне, Томашгород.

        Віковий склад населення по Томашгородського старостинському округу №2: діти до 6 років – 184 дітей, діти шкільного віку- 419 дітей, працездатне населення – 1322 особи, діти з інвалідністю — 19 дітей, учасники бойових дій – 21 осіб, діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – 40 дітей, одиноких матерів – 16 осіб, пенсіонери, яким 80 і більше років – 132 особи. Всього населення — 2320 осіб.

      На території Томашгороського старостинського округу №2 розташовані комунальні заклади, які утримуються за рахунок Рокитнівської територіальної громади:  

      - Томашгородський ліцей №2 Рокитнівської селищної ради, де навчається 300  учнів;

      -   Єльнівська гімназія Рокитнівської селищної ради,  де навчається  119 учнів;  

  • Томашгородський ЗДО  “Журавлик” Рокитнівської селищної ради, який відвідує 46 дітей;
  • сільська бібліотека-філія Рокитнівської селищної ради в с. Томашгород;
  • сільська бібліотека-філія Рокитнівської селищної ради в с. Єльне;
  •   сільський будинок культури Рокитнівської селищної ради в с. Томашгород 
  •   сільський клуб Рокитнівської селищної ради в с. Єльне.

 

Протягом 2021 року я була присутня практично на всіх засіданнях виконавчого комітету та декількох сесіях Рокитнівської селищної ради.

Постійно беру участь у різних навчаннях в гупі Фейсбук « Обєднання старост».

Взяла участь у навчанні по програмі U-LEAD з Європою «Кроки для старост».

 

Адміністративні послуги

 

На території Томашгородського старостинського округу №2 мною, як старостою, надаються базові адміністративні послуги: проводиться реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидій та різного виду допомог, здійснюється видача довідок про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання осіб, довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб тощо.

 

          За 2021 рік було надано послуг:

  • з реєстрації місця проживання громадян – 40;
  • зняття з реєстрації місця проживання громадян – 26;
  • видано довідок про реєстрацію місця проживання громадян та повідомлень до воєнкомату– 508;
  • видано довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб –

2470 ;

- оформлено пільг на тверде паливо – 532;

- соціальної допомоги малозабезпеченим сім*ям – 141;

- житлових субсидій – 213;

- справ на відшкодування дитячого харчування – 165;

  • посвідчено довіреностей, що прирівнюються до нотаріальних дій – 37;
  • посвідчено заповітів 21 ;
  • засвідчено справжність підпису — 10;
  • посвідчено вірність копії з оригіналу – 2.

Облік та наповнення бази даних про жителів населених пунктів веду системно, крім нових даних, наповнюю Реєстр Рокитнівської територіальної громади з архівних джерел, відповідаю за зберігання погосподарських книг  з 1986 по 2020 рік включно.

 

На території округу ведеться військовий облік. Протягом року проводилися навчання за методикою ведення військового обліку, звірки. Було оповіщено, згідно розпоряджень начальника 2 відділення Сарненського РТЦК та СП, 73 призовників.

 

 

Особистий прийом громадян

 

Згідно розробленого та затвердженого графіка, прийом громадян проводжу в селі Томашгород та Єльнє. Протягом 2021 року на особистому прийомі побували 123 людини. Мешканці округу зверталися з проблемами різного характеру. Відповідно, надавала їм рекомендації та консультації, а при потребі — зверталася від імені жителів у відповідні органи за належністю.

 

Робота з підприємцями

 

За дорученням селищного голови здійснено обхід усіх суб’єктів господарювання, що розташовані на підвідомчій мені території, а за висновками обходу проведено роз’яснювальну та рекомендаційну роботу з питань юридичної реєстрації ФОПів, приведення у відповідність документів про найманих осіб та оформлення найманих працівників, щодо оформлення техніки та приведення документації в належний стан.

  Також мною та працівниками старостинського округу була проведена робота щодо інформування громадян стосовно нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб за 2021 рік та інших платежів до бюджету.

 

Робота з правоохоронними органами

 

На сьогодні налагоджена співпраця з поліцією, зокрема, в особі дільничного офіцера Василя Мольчиця, підрозділом пожежно-рятувальної частини в особі Руслана Гордійчука, начальника 2 відділення Сарненського РТЦК та СП Олександра Кузьмича,  спільно з якими вирішуються проблеми на території округу та проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.

 

Інформування населення

 

        Крім того, до старостату надходила велика кількість інформації в електронному варіанті , яка була впорядкована, зокрема, й у фотозвіт, та донесена до відома мешканців старостату. Також додатковим каналом комунікації для оперативного реагування та інформаційного охоплення більш широкого кола учасників є Viber-спільноти та мережа Facebook.

 

 

Благоустрій населених пунктів

 

Протягом 2021 року неодноразово було проведено грейдерування вулиць, організовано підсипання доріг відсівом та щебенем у всіх населених пунктах старостинського округу. Через села пролягають дороги місцевого та обласного значення. Упродовж  року було надіслано кілька звернень до служби щодо ремонту доріг, які нею обслуговуються.

Під час снігозаметілі взимку 2021 року було організовано прибирання снігу по вулицях всього старостинському округу.

 

Значний обсяг робіт з благоустрою припадає на забезпечення функціонування вуличного освітлення. Крім цього, усуваються аварійні пошкодження та проводяться планові ремонтні роботи. 

Також здійснено благоустрій кладовищ: вивезли сміття та провели інформаційну кампанію щодо коректного поводження на території кладовища у тому, що стосується нагромадження сміття.     

         Впродовж 2021 року періодично здійснювалося облагородження обеліска спільно з небайдужими мешканцями та працівниками бюджетної сфери, зокрема: скошено траву, прибрано сміття,  прибрано клумби та висаджено нові квіти.

 

Освіта

 

Протягом 2021 року було налагоджено співпрацю з дошкільними та шкільними навчальними закладами, що знаходяться на підвідомчій мені території. За сприяння селищного голови, було встановлено новий котел в Томашгородському ліцеї №2 та проведено поточний ремонт системи теплопостачання (заміна труб теплотраси), також ремонт системи опалення (заміна труб в цокольному приміщенні їдальня, медпункт, ресурсна кімната майстерня, спортивна зала).

  

Культура, спорт та святкові заходи

 

Впродовж 2021 року було налагоджено співпрацю із закладами культури в селах Єльне і Томашгород.

На території старостинського округу протягом 2021 року проходили святкові концерти та проводилися дні села.

Висловлюю подяку підприємцям, які долучилися до проведення святкових заходів!

Вся наша діяльність відкрита, фотозвіти опубліковано в мережі Фейсбук , на офіційній сторінках даних закладів та на вебсайті Рокитнівської селищної ради.

 

Соціальна сфера

 

Протягом 2021 року мною, як старостою, проводилися обстеження матеріально-побутових умов багатодітних сімей, одиноких матерів, громадян з інвалідністю, громадян, що потребують догляду та сімей, що потрапили в складні життєві умови; брала участь у виїзних комісіях. 

За підтримки небайдужих маценатів неодноразово забезпечували дровами родини  воїнів АТО, малозабезпечені сім’ї.

 

Основні пункти плану роботи на 2022 рік:

 

  • щоквартальне грейдерування вулиць;
  • підсипання доріг комунального значення;
  • наведення порядку на кладовищах (утилізація сухих дерев, сміття);
  • проведення роз'яснювальної роботи з жителями округу з метою ефективної організації збору, вивезення та сортування сміття (задля незахаращення сміттєзвалища) ;
  • введення в експлуатацію нових вулиць старостинського округу;
  • забезпечення та контроль за функціонуванням вуличного освітлення; сприяння в електрифікації нових вулиць.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень