Пошук

Звіт старости Рокитнівського старостинського округу про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 03.02.2022 17:40
Кількість переглядів: 512

Староста Рокитнівського старостинського округу звітуватиме перед жителями 13 лютого о 13:00 у  Рокитнівському сільському будинку культури.

 

ЗВІТ

Вадима Сікори

старости

Рокитнівського старостинського округу

Рокитнівської територіальної громади

Сарненського району Рівненської області

про проведену роботу за 2021 рік

Фото без опису

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами я, Сікора Вадим Казимірович – староста Рокитнівського старостинського округу, до якого входять села Рокитне, Осницьк, Лісове, Старики Рокитнівської  територіальної громади, звітую про свою роботу за 2021 рік. 

У своїй роботі я керувався Конституцією України; законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про доступ до публічної інформації», «Про захист персональних даних» та іншими законами України; указами і розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, іншими підзаконними нормативно-правовими актами, актами органу місцевого самоврядування, Положенням про старосту Рокитнівської територіальної громади та Регламентом виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради; виконував доручення Рокитнівської селищної ради та її виконавчого комітету, селищного голови, надавав інформацію та виконував інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень, приймав заяви, адресовані органам місцевого самоврядування та скеровував їх за призначенням. Представляв інтереси жителів підвідомчих мені населених пунктів у виконавчих органах селищної ради. Не допускав дій чи бездіяльності, які могли б зашкодити інтересам підвідомчого мені округу чи територіальної громади.

До Рокитнівського старостинського округу входять села: Рокитне, Осницьк, Лісове, Старики.

        Віковий склад населення по Рокитнівському старостинському округу: діти до 6 років – 513 дітей, діти шкільного віку- 1133 дитини, працездатне населення – 3803 особи, діти з інвалідністю — 55 дітей, учасники бойових дій – 48 осіб, діти-сироти – 5 дітей, одиноких матерів – 46 осіб, пенсіонери, яким 80 і більше років – 132 особи. Всього населення — 6451 осіб.

      На території Рокитнівського старостинського округу розташовані комунальні заклади, які утримуються за рахунок Рокитнівської територіальної громади:

   - Рокитнівський ліцей №2 Рокитнівської селищної ради, де навчаються 802  учні;

     -    Осницька гімназія Рокитнівської селищної ради,  де навчаються  100 учнів; 

  • Лісовська філія ОЗ “Рокитнівський ліцей № 3” Рокитнівської селищної ради;
  • Стариківська філія ОЗ “Рокитнівський ліцей № 3” Рокитнівської селищної ради;
  • Рокитнівський ЗДО № 5 “Золотий ключик” Рокитнівської селищної ради, який відвідують 75 дітей;
  • сільська бібліотека-філія Рокитнівської селищної ради в с. Рокитне;
  • сільська бібліотека-філія Рокитнівської селищної ради в с. Осницьк;
  • сільський будинок культури Рокитнівської селищної ради в с. Рокитне;
  • сільський будинок культури Рокитнівської селищної ради в с. Рокитне
  • сільський будинок культури Рокитнівської селищної ради в с. Лісове.

 

Протягом 2021 року  я був присутній на практично всіх засіданнях виконавчого комітету та декількох сесіях Рокитнівської селищної ради.

Взяв участь у трьох онлайн-навчаннях, двох очних навчаннях, що проводилися в м. Київ з 18 по 20 березня 2021 року та м. Чернівці з 10 по 12 червня 2021 року.

Взяв участь у навчанні по програмі U-LEAD з Європою «Кроки для старост».

 

Адміністративні послуги

 

На території Рокитнівського старостинського округу мною, як старостою, надаються базові адміністративні послуги: проводиться реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидій та різного виду допомог, здійснюється видача довідок про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання осіб, довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб тощо.

 

          За 2021 рік було надано послуг:

- з реєстрації місця проживання громадян – 186;

- зняття з реєстрації місця проживання громадян – 90;

- видано довідок про реєстрацію місця проживання громадян – 461;

- видано довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб – 4431 ;

- довідок соціально-правового характеру - 160;

- довідок про зняття з реєстрації – 39;

- посвідчено довіреностей, що прирівнюються до нотаріальних дій – 29;

- посвідчено заповітів - 30 ;

- засвідчено справжність підпису — 3;

- посвідчено вірність копії з оригіналу – 1.

Облік та наповнення бази даних про жителів населених пунктів веду системно, крім нових даних, наповнюю Реєстр Рокитнівської територіальної громади з архівних джерел, відповідаю за зберігання погосподарських книг усіх сіл з 1980 по 2020 рік включно.

 

На території округу ведеться військовий облік. Протягом року проводилися навчання за методикою ведення військового обліку, звірки. Було оповіщено, згідно розпоряджень начальника 2 відділення Сарненського РТЦК та СП, 45 військовозобов’язаних громадян та 238 призовників.

 

 

Особистий прийом громадян

 

Згідно розробленого та затвердженого графіка, прийом громадян проводжу в селах Рокитне, Осницьк, Лісове та Старики. Протягом 2021 року на особистому прийомі побувала 151 людина. Мешканці округу зверталися з проблемами різного характеру. Відповідно, надавав їм рекомендації та консультації, а при потребі — звертався від імені жителів у відповідні органи за належністю.

 

Робота з підприємцями

 

За дорученням селищного голови здійснено обхід усіх суб’єктів господарювання, що розташовані на підвідомчій мені території, а за висновками обходу проведено роз’яснювальну та рекомендаційну роботу з питань юридичної реєстрації ФОПів, приведення у відповідність документів про найманих осіб та оформлення найманих працівників, щодо оформлення техніки та приведення документації в належний стан.

         Також мною та працівниками старостинського округу була проведена робота щодо інформування громадян стосовно нарахування та сплати земельного податку з фізичних осіб за 2021 рік та інших платежів до бюджету.

 

Робота з правоохоронними органами

 

На сьогодні налагоджена співпраця з поліцією, зокрема, в особі дільничного офіцера Тетяни Магеровської, підрозділом пожежно-рятувальної частини в особі Руслана Гордійчука, начальника 2 відділення Сарненського РТЦК та СП Олександра Кузьмича,  спільно з якими вирішуються проблеми на території округу та проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота.

 

Інформування населення

 

У 2021 році на території старостинського округу облаштовано 2 дошки оголошень для розповсюдження інформації серед населення. Крім того, до старостату надходила велика кількість інформації в електронному варіанті , яка була впорядкована, зокрема, й у фотозвіт, та донесена до відома мешканців старостату. Також додатковим каналом комунікації для оперативного реагування та інформаційного охоплення більш широкого кола учасників є Viber-спільноти та мережа Facebook, зокрема, група «Старостат (с. Рокитне, с. Осницьк, с. Лісове, с. Старики)».

 

Благоустрій населених пунктів

 

Протягом 2021 року неодноразово було проведено грейдерування вулиць, організовано підсипання доріг відсівом та щебенем у всіх населених пунктах старостинського округу, здійснено поточний ремонт дороги по вулиці Грушевського в селі Рокитне. Через села пролягають дороги місцевого та обласного значення. Упродовж  року було надіслано кілька звернень до служби щодо ремонту доріг, які нею обслуговуються.

Під час снігозаметілі взимку 2021 року було організовано прибирання снігу по вулицях всього старостинському округу.

За звітний період було влаштовано водовідведення по вулиці Миру в селі Осницьк, відремонтовано фасад приміщення ФАПу в селі Лісове.

Значний обсяг робіт з благоустрою припадає на забезпечення функціонування вуличного освітлення, адже наш округ налічує 81 вулицю, 10 з яких уже освітлюються та потребують постійної заміни ламп та ліхтарів. Крім цього, усуваються аварійні пошкодження та проводяться планові ремонтні роботи. За звітний період було проведено влаштування вуличного освітлення в селі Рокитне (вул. Лайоша Гавро), селі Осницьк (вул. Центральна), селі Лісове (вул. Лісовська).

Також здійснено благоустрій кладовищ: вивезли сміття та провели інформаційну кампанію щодо коректного поводження на території кладовища у тому, що стосується нагромадження сміття. 

Протягом 2021 року була налагоджена ефективна система збирання та вивезення твердих побутових відходів у селі Рокитне. Крім того, було упорядковано стихійне сміттєзвалище на дорозі с. Рокитне - с. Лісове.  

         Впродовж 2021 року періодично здійснювалося облагородження територій відпочинку та обелісків спільно з небайдужими мешканцями округу та працівниками бюджетної сфери, зокрема: скошено траву, прибрано сміття, розчищено пам’ятні дошки, прибрано клумби та висаджено нові квіти. Було упорядковано територію біля пам’ятки історичної спадщини «Пушка», пам’ятник загиблим воїнам в с. Осницьк, територію дитячого майданчика в с. Осницьк.

 

Освіта

 

Протягом 2021 року було налагоджено співпрацю з дошкільними та шкільними навчальними закладами, що знаходяться на підвідомчій мені території. За сприяння, в першу чергу, селищного голови, голови Рівненської ОДА було розпочато будівництво Рокитнівського ліцею №2 Рокитнівської селищної ради.

 

 

Культура, спорт та святкові заходи

 

Впродовж 2021 року було налагоджено співпрацю із закладами культури в селах Рокитне, Осницьк та Лісове.

На території старостинського округу протягом 2021 року проходили святкові концерти та проводилися дні села.

Висловлюю подяку підприємцям, які долучилися до проведення святкових заходів!

Вся наша діяльність відкрита, фотозвіти опубліковано в мережі Фейсбук у групі «Старостат (с. Рокитне, с. Осницьк, с. Лісове, с. Старики)», на офіційній сторінці та на сайті Рокитнівської селищної ради.

 

Соціальна сфера

 

Протягом 2021 року мною, як старостою, проводилися обстеження матеріально-побутових умов багатодітних сімей, одиноких матерів, громадян з інвалідністю, громадян, що потребують догляду та сімей, що потрапили в складні життєві умови; брав участь у виїзних комісіях.

За підтримки небайдужих маценатів неодноразово забезпечували дровами родини загиблих воїнів АТО, малозабезпечені сім’ї.

 

Основні пункти плану роботи на 2022 рік:

 

     -   щоквартальне грейдерування вулиць;

     -   підсипання доріг комунального значення;

     -   наведення порядку на кладовищах (утилізація сухих дерев, сміття);

     -   проведення роз'яснювальної роботи з жителями округу з метою ефективної організації збору, вивезення та сортування сміття (задля незахаращення сміттєзвалища) ;

  • введення в експлуатацію нових вулиць старостинського округу;
  • забезпечення та контроль за функціонуванням вуличного освітлення;
  • сприяння в електрифікації новозбудованих житлових масивів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора