Пошук

Що потрібно знати про штам COVID-19 «Дельта»

Дата: 17.09.2021 09:36
Кількість переглядів: 383

 

    В Україні прогнозується погіршення епідемічної ситуації з коронавірусної хвороби вже найближчим часом. Нам слід готуватися до третьої хвилі пандемії коронавірусу COVID-19. ВООЗ минулого тижня вже заявила про збільшення випадків захворювання в усьому світі і пов’язує це з поширенням штаму «Дельта», який значно легше передається, ніж інші штами.

     Вперше штам «Дельта» ідентифікували в грудні минулого року в Індії. А вже у липні його зафіксували в 111 країнах і за прогнозами ВООЗ за кілька місяців він стане домінуючим у світі.

        Які особливості штаму «Дельта» COVID-19?

       Вища контагіозність. «Дельта» поширюється швидше за інші штами.

«Дельта» у 1,6 рази агресивніший, у 2,3 рази частіше призводить до госпіталізації, у 1,5 рази частіше – до реанімації.

    Вчені все ще збирають дані чи штам «Дельта» є більш смертельним за інші варіанти COVID-19. Однак, аналізуючи ситуацію з поширенням «Дельти» у Великій Британії, можна стверджувати, що рівень госпіталізацій та смертності може зрости серед не вакцинованого населення.

           Чи захищають від штаму «Дельта» наявні вакцини?

    За попередніми даними  вакцини на 60-80% захищають від хвороби та на 95% від ускладнень, через які можлива госпіталізація.

    Український уряд посилив контроль пасажирів, які прибувають з країн, де зафіксовано спалах штаму «Дельта». Однак найефективнішим способом захисту буде повна вакцинація себе та своїх рідних.

   Усі бажаючі можуть вакцинуватися попередньо записавшись у свого сімейного лікаря.

      Вкотре нагадуємо, що вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

       І не забувайте дотримуватися соціальної дистанції, особистої гігієни , носити маску  особливо в умовах підвищених ризиків скупчення громадян під час спекотної погоди у приміщеннях громадського харчування, торговельно-розважальних центрах, в інших закладах розважальної діяльності, закладах торговельного та побутового обслуговування, транспорті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень