Пошук

Рокитнівську селищну територіальну громаду відібрано у якості партнера проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

Дата: 24.05.2021 10:34
Кількість переглядів: 583

У 2021 році проєкт UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» провів конкурснии? відбір 15 територіальних громад партнерів Проєкту з усіх областей України на 2021-2024 роки. Під час відбору UNFPA отримав 117 заявок про участь у конкурсі від міст та територіальних громад, що засвідчило високу мотивацію органів місцевого самоврядування в Україні у розбудові місцевих систем запобігання та протидіі? домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

За результатами оцінки відбірковими комісіями отриманих аплікаційних форм, Рокитнівську селищну територіальну громаду відібрано у якості партнера проєкту «Міста й громади, вільні від домашнього насильства» на 2021-2024 роки.

У рамках співпраці з обраними громадами планується надання їм всебічної підтримки для розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, зокрема у:

  • налагодженні належної координації та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству на місцевому рівні;
  • створенні та забезпеченні належної діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема притулків, денних центрів, кризових кімнат, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги тощо;
  • комплекснії та спеціалізованій підготовці фахівців з відібраних громад і вивчення досвіду інших міст України у даній сфері;
  • організації та проведенні серед мешканців громади, зокрема серед дітей та молоді, інформаційних кампаній щодо запобігання та протидії насильству, роз’яснення його форм, проявів і наслідків.

Перша координаційна зустріч керівників відібраних міст та громад з представниками Уряду України, посольств Великої Британії та Канади в Україні та представниками UNFPA відбудеться вже 27 травня!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень