Пошук

Дотація бджолярам

Дата: 19.03.2021 10:40
Кількість переглядів: 939

Відповідно до презентації Міністерства розвитку економіки, торгівлі та cільського господарства України щодо напрямків державної nідтримки агропромислового комплексу у 2021 році в державному бюджеті буде передбачена спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім'ї за умови реестрації пасіки та за наявності від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 грн на бджолосім'ю. 

Відповідно до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 No 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» пасіка підлягає реєстрації в органах самоврядування за місцем її знаходження один раз в рік заснування пасіки. 

Реєстрація пасіки проводиться за заявою власника пасіки. До заяви додається копія ветеринарно-санітарного паспорта пасіки. Інформація про реестрацію пасіки вноситься до журналу обліку паcік, який ведеться органами місцевого самоврядування.

Для отримання ветеринарно-санітарного паспорта паcіки власнику пасіки необхідно звернутись із заявою до районної лікарні ветеринарної місцевого медицини. Крім того, для отримання спеціальної бюджетної дотації за наявні бджолосім'ї пасіка повинна бути зареєстрована у Державному реєстрі потужностей операторів ринку, який ведеться Головним управлінкям Держпродспоживслужби в Рівненській області. 

У разі виникнения проблемних питань щодо отримання ветеринарно- санітарного паспорта пасіки та реестрації пасіки у Державному реєстрі потужностей операторів ринку звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, контактний телефон (0362) 633630.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень