Пошук

Платникам податків на замітку: відстрочення податкового боргу, який не перевищує 6800 грн., у запитаннях-відповідях

Дата: 04.03.2021 09:04
Кількість переглядів: 858

Кому може бути надано  відстрочення податкового боргу?

Відстрочення податкового боргу надається платникам податків – фізичним особам, у тому числі самозайнятим особам, що станом на 1 грудня 2020 року мали загальний розмір податкового боргу (у тому числі штрафні санкції, пеня та проценти за користування розстроченням/відстроченням) у сумі, що не перевищує 6 800 гривень.

Що необхідно зробити платнику податків, щоб отримати таке відстрочення?

Платнику податків необхідно звернутись з відповідною заявою довільної форми до контролюючого органу, де обліковується такий податковий борг. Зазначену заяву платником податків може бути подано як у паперовому вигляді (особисто звернувшись до контролюючого органу або надіславши листа), так і в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету.

Чи потрібно для отримання відстрочки подавати додаткові документи?

Ні. Крім заяви  ніяких додаткових документів подавати не потрібно. Це відстрочення буде здійснюватись без укладання окремого договору із платником податків.

Чи нараховуються штрафні санкції  та пеня  платникам податків, які скористуються можливістю відстрочення податкового боргу?

У разі погашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу не пізніше визначеного строку (29 грудня 2021 року) штрафні санкції і пеня на такі сплачені відстрочені суми не застосовуються та не нараховуються. Разом із тим, у випадку непогашення платником податків повної суми відстроченого податкового боргу до настання визначеного строку, а також у разі її погашення після 29 грудня 2021 року штрафні санкції і пеня на відстрочені суми, що залишаться непогашеними, будуть нараховуватися у загальному порядку згідно з вимогами Податкового кодексу.

Де можна отримати додаткову консультацію щодо процедури відстрочення податкового боргу?

Платники податків Рівненщини можуть отримати консультації в Центрах обслуговування платників (адреси ЦОП за посиланням https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda), або безпосередньо у фахівців підрозділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Рівненській області за телефоном   64-29-71,  64-32-47.

Не втрачайте можливість врегулювання податкового боргу!

 

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень