Пошук

Рівненщина: податкові борги списані більше 84 тисячам платників податків

Дата: 12.02.2021 09:48
Кількість переглядів: 355

Фото без опису

У рамках виконання Закону про підтримку бізнесу в період локдауну (Закон України від 4 грудня 2020 року №1072-IX) податкова служба в автоматичному режимі провела списання податкового боргу 84304 платникам податків Рівненщини на загальну суму 17 мільйонів 741 тисяч гривень.

Така процедура передбачала разове списання несплачених податків і зборів, сукупний розмір яких станом на 1 листопада 2020 року для кожного платника не перевищував 3060 гривень та залишався несплаченим. При цьому жодних заяв надавати до податкової було не потрібно.

Зауважимо, що майно платників податків, яким було проведено списання боргу, звільняється з-під податкової застави та виключається з відповідних державних реєстрів. Також інформація про списані суми передається до органів Державної виконавчої служби для закриття виконавчих проваджень.

Інформацію про списання податкового боргу платник податків Рівненщини можуть отримати в приватній частині Електронного кабінету на вебпорталі ДПС, або ж в ОТГ.

Також нагадуємо, що продовжено термін списання заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування для «сплячих ФОП. Для того, щоб скористатися цією можливістю, фізичні особи-підприємці, які не здійснювали діяльність та не отримували доходи упродовж 2017-2020 років, мають до 1 березня надати до податкової служби відповідну заяву та звітність.


Головне управління ДПС у Рівненській області

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора