Пошук

Мітинг з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та воїнів, загиблих у війні на Сході України

Дата: 20.11.2020 13:54
Кількість переглядів: 975

 

У суботу 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. З цієї нагоди у нашому селищі відбувся пам’ятний мітинг у знак вшанування полеглих бійців.

 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Пізніше відбулося покладання квітів до пам'ятника Загиблим за Україну.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Події розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентства – до масових мітингів, палаючих шин, "коктейлів Молотова" і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоюючи гідність та свободу, віддали свої життя 106 українців і ще понад 2 тис. отримали поранення.

Ми не маємо морального права забути  подвиги учасників Революції Гідності, учасників АТО, які відстоюють інтереси народу України в нелегкі часи сьогодення. Низко вклоняємось героям Небесної сотні, всім, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі, адже їх подвиг є неоціненним для України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора