Пошук

Проєкти рішень виконавчого комітету №26 «Про затвердження Положення про комісію з питань розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної ради»

Кількість переглядів: 28
Скликання: 8 скликання
Сесія: без номеру сесії
Тип документу: Проєкти рішень виконавчого комітету
Дата: 20.03.2023
Номер документу: 26
Назва документу: Про затвердження Положення про комісію з питань розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної ради
Прикріплені файли:

ПРОЄКТ

 

УКРАЇНА

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

_________________________                                                                    №_______

 

Про затвердження Положення про

комісію з питань розміщення об’єктів

будівництва (об’єктів нерухомого майна),

тимчасових споруд та зовнішньої реклами

на території Рокитнівської селищної ради

                                                                                                                                                                                                                             

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про рекламу», «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 №244, Постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами», виконавчий комітет Рокитнівської селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Положення про комісію з питань розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної ради згідно з додатком.

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Сергія МАРИНИЧА.

 

 

Селищний голова                                                        Григорій ТАРГОНСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету Рокитнівської селищної ради

____________________ №______

 

Положення

про комісію з питань розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної ради

 

І. Загальні положення

1. Положення про комісію з питань розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної ради (далі - Положення) розроблено відповідно до статті 26, 30, 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 16 Закону України «Про рекламу», статті 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 №244, Постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами».

2. Положення визначає порядок створення, функціональну спрямованість, основні завдання та організацію діяльності комісії з питань розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної ради (далі – Комісія).

3. Комісія створюється як постійно діючий допоміжний орган з метою перевірки інформації щодо об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної ради та врегулювання питань щодо їх розміщення.

4. Основними принципами діяльності Комісії є: законність, колегіальність, повнота розгляду питань, винесених до розгляду, обґрунтованість прийнятих рішень, професійність членів Комісії.

 

ІІ. Повноваження Комісії

  1. Здійснення координації заходів щодо проведення інвентаризації та впорядкування розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної ради.
  2. Надання пропозицій до завдань на розроблення  комплексних схем розміщення тимчасових споруд для територій, визначених селищною радою.
  3. Формування пропозицій щодо розробки нових та приведення прийнятих рішень селищної ради та її виконавчого комітету у відповідність до вимог чинного законодавства з питань розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами.
  4. Визначення відповідності намірів щодо місця розташування об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами санітарно-гігієнічним нормам, існуючим містобудівним обмеженням, вимогам щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою.
  5. Визначення пріоритетів щодо розміщення тимчасових споруд (зовнішньої реклами) при надходженні двох та більше заяв на одне місце розташування тимчасових споруд (зовнішньої реклами).
  6. Розгляд звернень громадян з питань розміщення об’єктів будівництва (об’єктів нерухомого майна), тимчасових споруд та зовнішньої реклами на території Рокитнівської селищної територіальної громади.
  7. Підготовка пропозицій щодо врегулювання конфліктних ситуацій, які виникають під час забудови населених пунктів Рокитнівської селищної територіальної громади.
  8. Надання селищному голові розроблених за результатами своєї роботи пропозицій та рекомендацій, в тому числі щодо притягнення осіб до відповідальності.

 

IІІ. Організація роботи Комісії

1. Комісія приступає до роботи з моменту затвердження виконавчим комітетом селищної ради її складу та даного Положення.

2. Всі зміни до складу Комісії вносяться відповідним рішенням виконавчого комітету селищної ради.

    3. Керує діяльністю Комісії і організовує її роботу голова Комісії. Голова Комісії в межах наданої компетенції:

  • скликає засідання Комісії;
  • головує на засіданнях Комісії;
  • дає розпорядження та доручення, обов’язкові для членів Комісії;
  • дає доручення спеціалістам, які залучені до роботи Комісії;
  • організовує підготовку матеріалів на розгляд Комісії;
  • представляє Комісію у відносинах з установами та організаціями.

4. У разі відсутності голови Комісії, його повноваження виконує заступник голови Комісії.

     5. Секретар Комісії:

  • несе відповідальність за підготовку матеріалів для розгляду Комісією та правильність ведення протоколів засідань Комісії;
  • оповіщає всіх членів Комісії про заплановані засідання;
  • забезпечує виконання доручень голови Комісії.

   6. Члени Комісії зобов’язані брати участь у діяльності Комісії, виконувати розпорядження і доручення голови Комісії.

   7. Члени Комісії користуються рівним правом голосу у прийнятті рішень.

   8. Засідання Комісії є правомочним за умовами участі в ньому не менш як половини її складу.

   9. Всі рішення Комісії приймаються шляхом відкритого голосування, результати якого заносяться до відповідного протоколу.

  10. Рішення Комісії оформляється протоколом, що підписується усіма її членами, які брали участь у голосуванні.

 

 

Заступник селищного голови з питань

діяльності виконавчих органів                                      Антоніна ГОРДІЙЧУК

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора