Пошук

Рішення виконавчого комітету №634 «Про припинення продажу і використання штучних квітів та інших ритуальних товарів, прирівняних до них»

Кількість переглядів: 72
Скликання: 8 скликання
Сесія: без номеру сесії
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 18.11.2022
Номер документу: 634
Назва документу: Про припинення продажу і використання штучних квітів та інших ритуальних товарів, прирівняних до них
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

РОКИТНІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

 

14 листопада 2022 року                                                                               № 634

 

 

Про припинення продажу і використання штучних квітів

та інших ритуальних товарів, прирівняних до них

 

З метою захисту навколишнього природного середовища та збереження довкілля від забруднення штучними квітами та іншими ритуальними товарами, прирівняними до них, які виготовлені з пластику, керуючись статтями 30, 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Законом України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року», Порядком утримання кладовищ та інших місць поховань, затвердженим наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 19.11.2003 №193, виконавчий комітет Рокитнівської селищної ради

 

ВИРІШИВ:

 

            1. Рекомендувати суб’єктам господарювання сфери торгівлі припинити реалізацію штучних квітів та інших ритуальних товарів, прирівняних до них, в торгівельних закладах і ринках на території Рокитнівської селищної територіальної громади.

         2.  Рекомендувати мешканцям територіальної громади не використовувати, не розміщувати та  не покладати на об’єкти благоустрою (кладовища, меморіальні комплекси, пам’ятники, тощоштучні квіти, та інші товари, прирівняні до них на території Рокитнівської селищної територіальної громади.

3. Відділу житлово-комунального господарства, транспорту, благоустрою та комунальної власності селищної ради (Сергій НОВАК), керівникам комунальних установ, старостам Рокитнівської селищної ради забезпечити інформування населення, в тому числі через засоби масової інформації, щодо недоцільності використання штучних квітів та інших ритуальних товарів, прирівняних до них та їх шкідливий вплив на навколишнє природнє середовище.

4. Відділу освіти, молоді та спорту селищної ради (Микола ПАВЛУШЕНКО), відділу культури і туризму селищної ради (Юлія КУЛАКЕВИЧ) зобов’язати керівників закладів освіти та культури здійснювати широку роз’яснювальну роботу серед вихованців та учнів та населення з метою виховання культури застосування живих квітів, інформування про значний шкідливий вплив продукції з синтетичних полімерів (штучних квітів, вінків, корзин тощо) на навколишнє природне середовище.

         5. Старостам Рокитнівської селищної ради організувати виготовлення та розміщення на входах до кладовищ оголошень про недоцільність використання штучних квітів та інших ритуальних товарів, прирівняних до них.

         6. Відділу організаційно-документального забезпечення селищної ради (Вероніка ЄРЕМЕЙЧУК) опублікувати на офіційному веб-сайті та в соціальних мережах селищної ради оголошення про недоцільність використання штучних квітів та інших ритуальних товарів, прирівняних до них.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Сергія МАРИНИЧА.

 

 

 

Селищний голова                                                        Григорій ТАРГОНСЬКИЙ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора